Preţurile la RCA s-au triplat pentru unii şoferi după falimentul City Insurance. Firmele care au rămas pe piaţa şi-au majorat preţurile ca urmare dar nu numai. Conform ZF.ro, prețurile RCA erau preconizate să crească din octombrie oricum.
O echipă News Hour with CNN a făcut toate calculele şi vă arată cât e creşterea preţurilor. Telespectatorii Antena 3 au trimis ofertele de RCA pe care le primesc în ultimul timp si ca urmare se observă o crestere majora. De exemplu, un șofer de 35 de ani, cu mașină standard, motor de 2000. În urmă cu 6 luni, a plătit pentru o poliță auto 370 de lei, acum aceași poliță la același asigurător RCA-ul costă 1.100 de lei.
Verifică Oferta RCA
Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scumpiri între 5% şi 145% din luna februarie 2021 până în prezent, la principalii jucători RCA din piaţă, Euroins ajungând să practice cel mai mic preţ, momentan, în timp ce restul asigurătorilor au ajuns la preţuri de peste 1.000 de lei pentru o poliţă cu valabilitate de şase luni, la momentul anunţului falimentului City Insurance, potrivit datelor colectate de ZF în baza unei platforme de brokeraj în asigurări.
Care sunt pașii pentru comandă?
Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri.
Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. În caz de nevoie, o puteți imprima singur/ă. Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie).
Cumpără RCA
ASF despre cum poți reduce prețul la polițele RCA
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că, potrivit legii, în cazul în care poliţele RCA ofertate spre vânzare au valori care depăşesc nivelul tarifului de referinţă multiplicat cu 1,36 (adică majorat cu 36%), aceste poliţe vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal astfel obţinut, la care se aplică clasele Bonus/Malus corespunzătoare.
„Autoritatea de Supraveghere Financiară vine astfel în sprijinul unor categorii socio-profesionale care sunt afectate de preţurile de vânzare a poliţelor RCA, practicate în ultimele zile de firmele de asigurare. Precizăm că, în vederea aplicării acestui mod de calcul al tarifelor maximale pentru RCA, au fost consultate asociaţii de transportatori care au agreat această abordare ce va fi valabilă pentru perioada următoare”, comunică ASF.
ASF solicită tuturor companiilor de intermediere în asigurări să informeze de îndată toți clienții asupra faptului că dacă aceștia primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul „N”) mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017 și pot solicita Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) o ofertă pentru încheierea unui contract RCA la următorul link: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/.