Se verifica datele
Hem
/
Roviniete

Calculator Pret Rovinieta Online

Selecteaza perioada de valabilitate

Completeaza datele masinii

Rovinieta este deci o taxa de drum obligatorie pentru orice vehicul de transport marfa sau persoane care circula pe drumurile nationale, dar si pe drumurile aflate in intravilanul municipiilor si resedintelor de judet. Taxa de drum este definita in legislatie ca documentul sau inregistrarea electronica folosita pentru atestarea achitarii tarifului perceput pentru circularea pe reteaua de drumuri nationale din Romania. Toate detaliile legate de model, forma, continut, conditii si mijloace de eliberare a rovinietei se stabilesc prin norme metodologice aprobate de ordine ale Ministerului Transportului si Infrastructurii.Conform legislației in vigoare, circularea fara rovinieta sau taxa de drum se sanctioneaza prin amenzi cu valori in functie de tipul autovehiculului. Rovinieta se prezinta sub forma de matca pentru aplicarea in partea din stanga jos a permisului si cupon pe care soferul este obligat sa il pastreze impreuna cu actele masinii si sa il prezinte la solicitarea organelor de politie.

Puteti achizitionati rovinieta online in 3 pasi simpli: 1.adaugaţi o comandă şi completaţi datele pentru rovinietele dorite 2.alegeţi modul de plată şi plasaţi comanda. Veţi primi prin e-mail factura proformă corespunzatoare 3.realizaţi plata - online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată Emiterea rovinietei se va face abia ulterior primirii de către utilizator a confirmării de plată, utilizatorul fiind informat printr-un nou e-mail cu privire la emiterea acesteia, e-mail prin care se va şi expedia rovinieta în format electronic. Mai multe informatii despre emiterea rovinietelor la pagina de Termeni si Conditii ale Serviciului. Comenzile, rovinietele emise si facturile se vor putea accesa oricand in contul dvs. pe site Apasati aici pentru a afla cum se pot corecta rovinietele deja emise.
Pentru plata rovinietei ai urmatoarele modalitati de plata: prin card bancar, card STAR BT, ALPHA Bank, Card Avantaj, BRD Finance sau Card Optimo, BT24 Banca Transilvania, 24 Banking BCR sau ordin de plata/ plata la banca. Pentru platile prin card bancar, card STAR BT, ALPHA Bank, Card Avantaj, BRD Finance sau Card Optimo, BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR. Vei primi o factura proforma si o confirmare a comenzii. Factura fiscala, impreuna cu rovinieta electronica vor fi transmise exclusiv pe adresa ta de e-mail. Optional, le poti primi acasa sau la serviciu (dar numai daca exista o solicitare scrisa in acest sens) prin curier rapid cu plata la destinatar. Documentele astfel dobandite pot fi imprimate si pastrate la bordul autovehiculului. Legislatia in vigoare nu prevede in mod explicit prezentarea acestor documente in cazul unui control din partea autoritatilor.
Tarifele de utilizare sau taxa de drumuri cunoscuta drept rovinieta se aplica la intreaga retea de drumuri nationale din Romania, definita conform art 6 alin. 1 din Ordonanta Guvernamentala 43/1997. Astfel, rovinieta este necesara pentru drumurile de interes national apartinand proprietatii publice a statului care asigura legaturile dintre marile orase, municipii, resedinte de judet si granite. Conform O.G. 15/2002 modificată și completată cu O.U.G. 8/2015 și Legea 186/2015: (21) Tariful de utilizare se aplică pe reţeaua de drumuri naţionale din România, astfel cum este definită la alin. (1) lit. d), cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieşire în/din acestea. art. 1 alin. (1) d)reteaua de drumuri nationale din Romania - drumurile de interes national definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; (1) Drumurile de interes national apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi clasificate ca: a)autostrazi; b)drumuri expres; c)drumuri nationale europene (E); d)drumuri nationale principale; e)drumuri nationale secundare.
Toti soferii, care circula in reteaua de drumuri nationale, sunt obligati de lege (O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania) sa achite o taxa de drum numita rovinieta. Pretul aferent unei rovinete este stabilit in functie de tipul autovehiculului (A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 10, 30, 60 de zile sau 12 luni). Pentru a afla exact cat costa rovinieta online aferent categoriei dvs completati datele in calculator sau urmati acest link pentru costuri de referinta. Atentie! Conducatorii auto, care nu detin o rovinieta valabila, pot fi sanctionati cu amenzi de pana la 4.500 de lei. Site-ul Roviniete.ro va pune la dispozitie un calculator roviniete Romania, pentru a afla cat costa rovinieta si posibilitatea de a o cumpara online, cu plata prin: card bancar, ordin de plata sau plata la banca, BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR. Pretul include T.V.A. si livrarea gratuita pe adresa de e-mail!
Greselile de comunicare a numarului de inmatriculare sau greselile de redactare din partea personalului distribuitor sunt adesea motivul pentru care soferi cu rovinieta valabila ajung sa fie amendati contraventional. Este foarte important ca soferul sa verifice toate datele inscrise pe chitanta pentru a fi conform cu datele din talon sau cartea de identitate. Atunci cand se achizitioneaza de la un punct de vanzare este important sa verificati corectitudinea informatiilor. Daca operatorul a eliberat rovinieta cu data inscrise eronat, soferul are posibilitatea sa solicite o cerere de schimbare numar inmatriculat eronat la CNADNR impreuna cu o copie a documentului copie client emis pentru numarul eronat, o copie a certificatului de inmatriculare sau a cartii de inmatriculare impreuna si o copie a documentului de plata. In situatia in care CNADNR constata ca se indeplinesc anumite conditii, se va efectua corectia.
Este foarte important ca soferii sa pastreze chitanta pentru orice tip de rovinieta platita chiar daca este valabila doar o zi. Chitanta in forma fizica sau electronica trebuie pastrata pentru cel putin un an de zile de la data achitarii. Motivul pentru care pastrarea chitantei este atat de importanta este faptul ca in cazul in care soferii primesc amenda desi detineau rovinieta, chitanta este singurul mod de a solutiona in instanta contraventia. CNADNR recomanda pastrarea tuturor chitantelor pentru rovignete cel putin un an de la expirarea acestora.
Pentru a evita neplacerile, soferii au posibilitatea de a verifica online valabilitatea rovinietei achitate pe durate mai lungi. De regula, rovinieta poate fi incheiata pe perioade fixe de 1 zi, 7 zile, 30 de zile sau 12 luni. Soferii au posibilitatea de a verifica daca rovinieta este inca valabila inainte de a pleca la drum simplu si rapid, avand nevoie doar de numarul auto si seria de pe sasiu. Aici se poate verifica valabilitatea rovinietei.